Moja prva PowerPoint prezentacija

Kolege nas obično zovu na čas da rešimo neki disciplinski problem u odeljenju. Kada me je moj kolega, nastavnik informatike, pozvao na njegov čas u mom odeljenju, odmah su me prošli zmarci.“Uh, šta li je sad?“Medjutim, nisam ni sanjala šta me ceka.Svaki učenik imao je zadatak da osmisli PowerPoint prezentaciju na temu koja njega/nju interesuje.Teme su bile razne-moja škola, ćelija, prvi svetski rat, osnovi informatike, životinje na farmi…Gledali smo slajdove i komentarisali svaki rad.Svaki je bio zanimljiv na svoj nacin.Na kraju smo izabrali 3 najbolja i ti učenici su dobili 5.

Jedan rad je bio van konkurencije, ne po tehničkoj uredjenosti prezentacije, već po broju slajdova, harizmi i  načinu na koji je taj ucenik prisao temi.U pitanju je Djordje Surudzic, a tema je, nama jako neobicna, a za njega svakodnevna, IMT traktori. Znala sam da voli traktore, jer je od prvog razreda kao omiljenu igračku crtao traktor, a kao omiljenu aktivnost opisivao vožnju traktorom.Ali, da toliko podataka zna o svakom tipu traktora, da može da zaseni I menadžere IMT kompanije, to već nisam mogla ni da sanjam.

O svakom tipu traktora mogao je satima da priča.Karakteristike, prednosti I nedostaci, broj prodatih traktora, politiku te kompanije, gde su se najvise izvozili.

I na kraju šlag na tortu-2 rečenice koje su sve prisutne oborile s nogu-„Za kraj vam moram reći još nešto.Možda nije direktno vezano za ovu prezentaciju, ali ja osećam potrebu da vam to kažem.U poslednje vreme, veliki broj IMT traktora kupili su Indijci.Ostalo ih je još 100, više se neće proizvoditi.ZATO, MOLIM SVE PRISUTNE, DA PITAJU TATE, DEDE, KOMŠIJE, RODJAKE, PRIJATELJE, DA KUPE OVIH POSLEDNJIH 100, DA BI OSTALI U NAŠOJ ZEMLJI I NAŠEM KRAJU.VOLIMO I CENIMO ONO ŠTO JE NAŠE!“

Ništa od ovoga ne bi bilo neobično da u pitanju nije učenik 5. razreda.Terminologija koju je koristio prilikom opisa IMT proizvoda bila je na visoko profesionalnom  nivou.

 

Djole, hvala na ovako divnom izlaganju. Najsrećnija sam kada od svojih učenika imam šta da naučim.A danas sam imala i to mnogo. Deco, ostanite takvi, kakvi ste sada, takve vas najviše volim!!!

 

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s